31 August 2015

Japanilaiset perunapannukakut.

Niinhän siinä sitten kävi, etten minä mitään ruokakuvia Belgiassa ottanut. Eipä ollut paljon ottamisen arvoista ruokaakaan, koska söin kahdesti pizzaa ja tein itse ruokaa neljänä päivänä kymmenestä... No, ainakin majoittajat tuntuivat arvostavan omaa kotitonttuaan, joka kävi kaupassa, tiskasi (tai ainakin auttoi tiskaamisessa) ja teki ruokaa.

Ja sitten tulin kotiin, tein liikaa töitä ja köyhäilin. Nyt on kaappi tyhjennetty jättimäisestä linssisäkistä, ikivanhoja riisinuudeleita on jälleen koitettu käyttää pois ja vähän makaronilaatikkoakin on tullut tehtyä. En oikein tiedä miten, mutta jotenkin kuiva-ainekaapissa näyttäisi olevan jos jonkinmoista pastaa ja nuudelia, jotka ovat olleet siellä jo ehkä ihan riittävän kauan. Palannen ainakin linsseihin myöhempänä ajankohtana.

Tämän päivän köyhäilyruokana (ta oikeastaan iltapalana) toimivat perunapannukakut. Näihin voisi varmaan käyttää mainiosti ihan valmista, ylijäänyttä muusiakin, mutta olen itse niin perso muusille, että sitä harvemmin jää yli. Pitää siis tehdä näitä aina alusta asti, mutta on se sen arvoista. Ja silti suhteellisen nopeaa.

Alkuperäisen reseptin löysin, kun katsoin jotain animesarjaa, jossa puhuttiin perunapannukakuista. Kiinnostukseni heräsi heti ja pienellä googlettelulla löysin tämän reseptin. Toimivan yksinkertaista ja ilmeisesti aito japanilainen resepti.


Japanilaiset perunapannukakut
  • 4-5 jauhoista perunaa (koosta hieman riippuen)
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl maitoa
  • suolaa
  • 1-2 rkl miriniä
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • öljyä tai voita paistamiseen
  • noria (halutessasi)
Kuori ja pilko perunat. Keitä kevyesti suolatussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta perunat ja laita vielä hetkeksi kuumalle levylle niin, että kosteus haihtuu perunoista suhteellisen tehokkasti. Muussaa perunat ja lisää sekaan perunajauhot, maito ja ripaus suolaa. Tuloksena pitäisi olla sitkas tahna, joka pysyy koossa suhteellisen hyvin.
Lämmitä öljy tai voi paistinpannulla ja pyörittele taikinasta 6-8 lituskaista pihviä. Paista perunapihvit molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Sekoita sillä välin soija ja mirin erillisessä kulhossa. Kippaa soija-mirin-seos perunapihvien päälle ja käännä pihvit niin, että molemmille puolille tulee makua. Tarjoile lämpimänä noripalaseen käärittynä, jos haluat (yrittää) syödä siististi.



Että sellaista täällä. Ehkä sitä kohta taas jaksaa vähän panostaa tähän ruoanlaittoon, kun kaapeista on tyhjennelty kaikki vanhat jämät pois. Saa nähdä. Vanhoista jämistäkin saa tosin usein melko jännittäviä ruokia aikaiseksi...

Kokkausmusiikkina toimi: Ghost - Cirice

No comments:

Post a Comment