08 April 2014

Pikamunariisi.

Pikainen päivitys vain osoittaakseni, että edelleen henki pihisee. Ilmeisesti gradun saaminen enimmäkseen valmiiksi tarkoittaa sitä, että ehtii viettää arjen töissä ja viikonloput ihmisten kanssa. Eli siis käytännössä olen ollut kotona vapaalla ihan totaalinen raato, joskus jopa CSI:n katsominen on tuntunut liian rankalta. Sellaisiin hetkiin tämä ruoka on itseasiassa oikein mainio pikaruoka, joka ei vaadi pahemmin vaivaa. Tai siis kuten Beyond Kimcheen kirjoittajatäti toteaa: eihän tätä voi edes reseptiksi kutsua.


Pikamunariisi (1 annos)
  • 1 muna (2, jos haluat lisää ruokaisuutta ja proteiinia)
  • öljyä paistamiseen
  • 1 annos keitettyä riisiä (1,5-2 dl)
  • 0,5 rkl voita
  • 3 tl vaaleaa soijaa (tai oman maun mukaan)
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1-3 tl seesaminsiemeniä paahdettuna
Lämmitä riisi esimerkiksi mikrossa samalla kun paistat munan yhdeltä puolelta niin, että valkuainen on jähmettynyt, mutta keltuainen on vielä hieman valuvainen. Laita voinokare ensin lämpimän riisin päälle, sitten paistettu muna sen päälle. Ripottele mausteeksi soijaa, seesamiöljyä ja paahdettuja seesaminsiemeniä. Ahmi.



Meillähän tämänkin tapauksessa kävi aika perinteisesti: ei todellakaan ollut valmiina keitettyä riisiä, joten käytännössä tähän ruokaan meni puolisen tuntia kaikkine keittämisineen, paistamisineen ja paahtamisinen. Mutta yksinkertaisista aineksista saa yllättävän hyvää ja tästä oppineena meillä on nyt odottamassa pakkasessa annos keitettyä riisiä hätätilanteita varten...

Kokkausmusiikkina toimi: SQÜRL & Madeline Follin - Funnel of Love

No comments:

Post a Comment