30 June 2014

Intialaiset jauhelihapasteijat.

En oikeastaan edes muista millaista reseptiä olin etsimässä kun törmäsin tähän pasteijareseptiin. Kheema Pattice näyttää olevan nimenä siellä, mutta minulle henkilökohtaisesti se nimi ei sano yhtään mitään, joten nimesin sen itse vähän selkeämmin. Nyt kun joku vielä kertoisi miten pasteijoista saisi nätin näköisiä kuvattavia niin kaikki olisi hyvin.

Pasteijat ovat minulle ajoittainen pahe, joskus tekee vaan ihan hirveästi mieli tehdä (tai ostaa) pasteijoita ja ahmia ne kerralla. Ja useimmiten pettyä siihen, ettei se makuelämys nyt ihan vastannutkaan niitä mielikuvia. Näiden tapauksessa ei kyllä todellakaan tarvinnut pettyä: riittävästi makua ja suhteellisen helppo resepti. Aineksia on ehkä paljon, mutta ne ovat enimmäkseen yksinkertaisia ja löytyvät joko jo kotoa tai ainakin helposti kaupasta. Aina intialaistyyppisen ruoan kanssa kun ei käy niin (ah, mustien sinapinsiementen metsästys, miten en kaipaa sinua)...


Intialaiset jauhelihapasteijat
  • 1 pkt valmista lehtitaikinaa
  • 250 g jauhelihaa (mistä tahansa elukasta)
  • kasviöljyä paistamiseen
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 2 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • peukalonpään kokoinen pala  kuorittua inkivääriä
  • 2 tl korianterijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa jauheena
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • suolaa
  • 1 tomaatti
  • 1 rkl sitruunan tai limen mehua
Ota lehtitaikina sulamaan pakkasesta. Pilko sipulit ja tomaatti pieneksi silpuksi. Murskaa tai raasta valkosipulit ja inkivääri.
Lämmitä öljy kasarissa tai pannussa. Ripottele kuumana öljyyn juustokuminan siemenet ja paista niitä noin minuutin verran, jotta niistä irtoaa makua öljyyn. Lisää sekaan sipulit ja ruskista ne kullanruskeiksi. Lisää sekaan valkosipuli ja inkivääri ja paista minuutin verran. Lisää sitten sekaan jauheliha, korianterijauhe, juustokuminajauhe, garam masala ja suola. Kun liha on kypsää, lisää sekaan pilkottu tomaatti ja keittele, kunnes seoksessa ei ole enää pahemmin nestettä. Ota kasari (tai pannu) liedeltä ja lisää sekaan sitruunan (tai limen) mehu.

Lämmitä uuni valmiiksi (225° C). Puolita lehtitaikinalevyt niin, että saat yhdestä levystä kaksi neliötä. Lisää jokaiseen neliöön 1-2 ruokalusikallista täytettä ja puristele taikina tiukasti kiinni. Paista pasteijoita uunissa, kunnes ne ovat päältä kullanruskeita (n. 15 minuuttia).



Meillä jäi täytettä hieman itseasiassa myös yli ja silti muutamat pasteijat repeilivät auki uunissa. Yleensä täytän kaikki lehtitaikinajutut aivan liian täyteen ja jos saan uunista edes kaksi ulos ilman että täytteet vilkkuvat, olen ylpeä saavutuksestani. Mutta tämän tapauksessa yli jäänyt (ja pakkasessa kärsivällisesti odottanut) täyte ei haittaa lainkaan: testatusti se toimii mainiosti riisin tai makaronin seurana. Vähän voita sekaan ja kaikki sekaisin ja pikainen laiskan kokkaajan lounas on valmis!

Kokkausmusiikkina toimi: Skunk Anansie - We Love Your Apathy

No comments:

Post a Comment