08 July 2014

Linssi-vuohenjuustolasagne.

Tätä teimme itseasiassa jo juhannuksen jälkeen, koska juhannuksena tuli syötyä niin perhanasti makkaraa ja ribsejä ja ties mitä, että kotona teki mieli kasvisruokaa. Katsahdus kaappiin kertoi, että meillä oli vajaa paketillinen linssejä, lasagnelevyjä, tomaattimurskaa... ja siitä se ajatus sitten lähti. Vähärasvaistahan tämä ei missään nimessä ole, mutta eipä ollut ainakaan makkaraa (jota syötiin kyllä tänään ensimmäistä kertaa sitten juhannuksen, siitä lisää myöhemmin).

En ole ihan varma onko vastaavia reseptejä jossain muuallakin, mutta tämän kyllä sävelsin ihan omasta päästäni. Ja kerrankin kirjoitin tehdessäni vähän ylös, mitä sinne sekaan tunginkaan. Olen huomannut, etten välttämättä enää parin päivän päästä muista enää yhtään mitä olen johonkin ruokaan pistänyt. Sitten tuijotan sitä ottamaani kuvaa ja koitan sen perusteella arvuutella mitä siinä on. "Onkohan tossa nyt mausteena basilikaa? Tossa on ainakin sokeriherneitä..." Mutta ei tällä kertaa! Kerrankin olen ollut ennalta fiksu!


Linssi-vuohenjuustolasagne

  • lasagnelevyjä
  • n. 75-100 g juustoraastetta

Tomaattikastike
  • 2-3 dl linssejä (minkälaisia tahansa, kypsymisaika vaihtelee)
  • 1 kasvisliemikuutio/kasvisfondia vastaava määrä
  • vettä
  • öljyä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2-3 sipulia
  • 2-6 valkosipulinkynttä (eli maun mukaan)
  • ripaus sokeria
  • chiliä maun mukaan (tuoretta tai kuivattua)
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl timjamia
  • pippuria (käytin sekä musta- että valkopippuria)
  • 1 laakerinlehti
  • n. 0,5 dl pellavansiemeniä
Huuhtele linssit. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja chili, jos käytät tuoretta. Lämmitä jonkin verran öljyä kasarissa ja kuullota sipulit pikaisesti. Lisää sekaan valkosipuli, tomaattimurska, tomaattipyree, liemikuutio, pellavansiemenet ja linssit. Lisää sen verran vettä, että seos kiehuu ilman että saat päällesi tulikuumia tomaattiyllätyksiä (n. 2-3 dl). Lopuksi lisää sekaan loputkin mausteet, maista ja lisää halutessasi mausteita. Kun linssit ovat kypsiä, tomaattikastike on valmista.

Vuohenjuustokastike
  • 2 dl kermaa
  • 1 pkt vuohenjuustoa (200 g)
  • pippuria
  • suolaa (jos tarpeen)
Lämmitä kerma kiehuvaksi, sulata sekaan pilkottu vuohenjuusto, mausta pippurilla ja maista. Jos haluat, voit lisätä ripauksen suolaa.

Aloita lasagnen kasaaminen linssikastikkeella, laita sen päälle lasagnelevyjä. Levyjen päälle tulee vuohenjuustokastiketta ja sitten uusi kerros lasagnelevyjä. Tällä reseptillä tulee kaksi kerrosta vuohenjuustoa ja kolme kerrosta linssikastiketta, koska linssikastike jää päällimmäiseksi. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa 175 asteessa n. 45-50 minuuttia (tai lasagnelevyjen ohjeen mukaan). Anna asettua 5-10 minuuttia ennen tarjoilua (kuumaa se kuitenkin on, anna olla).



Maittoi ainakin meille molemmille, vaikka tämä olikin niin perhanan täyttävää että sai syödä samaa ruokaa monta päivää. Yleensä kyllästyn toisen syömiskerran jälkeen samaan ruokaan, mutta tämä meni ihan hyvin kolmannenkin kerran. Kai lasagnessa vaan on sitten riittävästi erilaisia makuja, nirsompikin syöjä kelpuuttaa vähän pidempään samaa ruokaa. Tai, no, en tiedä onko se nirsoutta ettei halua syödä samaa ruokaa usein...

Kokkausmusiikkina (ja samalla kesämusiikkina yleisesti) toimi: Rise Against - The Good Left Undone

No comments:

Post a Comment