24 March 2015

Hoisin-maustettu nuudelisalaatti.

 Tämän Budgetbytesin reseptin linkkasi Facebookissa kaverini täydelliseen aikaan: halusin eroon mahdollisimman monesta purkista ja pussukasta ennen muuttoa ja meillähän oli sopivasti jääkaapissa juuri tämän reseptin verran hoisin-kastiketta, munanuudelien jämät ja pirusti maapähkinöitä.

Edamame-pavut ovat oikeastaan muutenkin ainoa oikeasti kallis asia tässä, koska maustepurnukoista riittää aina useampaankin ruokaan. Itse asiassa elämäni ensimmäinen sriracha-pullo on edelleen jääkaapissa, koska yrityksestä huolimatta sitä ei vaan tunnu kuluvan. Lähinnä sen riittävyys johtuu tosin siitä, että se on ketsupinomainen tuote, joka saa ihan kaiken maistumaan vain itseltään, aivan kuten ketsuppikin. Hyvää joissain ruoissa, mutta useimmiten epätoivottava ominaisuus.

Hyvää, suhteellisen halpaa ja erittäin täyttävää. Kaiken lisäksi vielä terveellistäkin. Ja säilyy seuraavan päivän eväiksikin. Mitä sitä oikeastaan muuta voi ruoalta edes toivoa (paitsi lihaa, jos nyt sattuu olemaan sellainen lihanaattori). Pastatyypistä riippuen tästä saa vegaanisenkin helposti, vaikka oma versiomme munanuudeleineen ei sitä ollut.


Hoisin-maustettu nuudelisalaatti
  •  n. 225 g nuudeleita tai pastaa
  • n. 1 dl hoisin-kastiketta
  • 1-3 rkl sriracha-kastiketta
  • 3-4 kevätsipulia
  • 0,5-1 nippu tuoretta korianteria tai 1-2 tl kuivattua
  • 1 iso punainen paprika
  • 2,5 dl edamame-papuja
  • n. 1 dl maapähkinöitä
Keitä nuudelit/pasta kypsäksi ohjeen mukaan ja huuhtele heti kylmällä vedellä. Anna valua sillä välin kun valmistelet muut ainekset. (Jos käytät pakasteesta löytyvää raakaa edamamea, keitä myös se kypsäksi ohjeen mukaisesti. Edamamen voi keittää vaikka samassa vedessä pastan kanssa, kunhan muistaa tarkistaa kumpi niistä tarvitsee lyhyemmän keittoajan ja lisää sen aineksen veteen vasta myöhemmin.)
Pese ja pilko kevätsipuli ja paprika. Jos käytät tuoretta korianteria, revi/pilko sen lehdet haluamasi kokoisiksi. Sekoita kulhossa kevätsipuli, paprika, edamame, maapähkinät ja korianteri (jos käytät tuoretta).
Sekoita hoisin ja sriracha tasaiseksi kastikkeeksi. Jos käytät kuivattua korianteria, lisää se kastikkeen sekaan tässä vaiheessa. Sekoita kastike kunnolla valuneeseen pastaan. Sekoita lopuksi vihannekset ja pasta niin, että kastiketta on kaiken päällä tasaisesti.



Tämä kuulostaa nyt erityisen hyvältä, kun söimme päivälliseksi... ömm... grillattuja juustoleipiä chili-hodaritäytteellä. Olen huono ihminen, kun edes kuvittelin sen olevan hyvä idea. Ei ole. Yhyy, ällöttää. Kaiken lisäksi olen niin huono täyttämään leipiä ja voileipägrillimme on niin huono, että ne kaikki räjähtivät taktisesti jo lämmitysvaiheessa. Salaatit ovat helpompia ja nätimpiä. Ja parempia hyvinvoinnillesi. Syö salaattia. Älä juustohodarileipiä.

Kokkausmusiikkina toimi: Sepultura - Angel

No comments:

Post a Comment