13 March 2015

Lohi-avokadosalaatti wasabilla ja inkiväärillä.

 Tämä on suhteellisen oma reseptini vaihtelun vuoksi. Se suhteellisuus tässä yhteydessä johtuu siitä, että ajatus tähän lähti Stockmannin palvelutiskin wasabilohisalaatista, joka oli erinomaista. Sen perusteella  halusin sitten tehdä jotain suhteellisen vastaava itsekin. Ja hyväähän tämä olikin, ei mahdottoman raskasta mutta erittäin täyttävää. Kesti myös suhteellisen hyvin seuraavaan päivään, kun tuhosimme loppuosan eväinä töissä (ja työkaveri jopa kommentoi, että salaatti näyttikin edelleen hyvältä, en ehkä ollut ihan samaa mieltä...).

Kallista hupia tosin tämäkin. Aika perhanan kallista. Halvemmallakin päässee, jos viitsii itse tehdä asian eteen vähän enemmän kuin "nappaan tästä nää purkit ja pilkon nää jutut ja syön heti". Eli siis syömiskelpoisten avokadojen sijaan ostaa niitä halvempia ja raaempia avokadoja ja odottelee niiden kypsymistä. Ostaa lohensa vaikka torilta vähän halvemmalla. Ottaa selville, voiko sushi-inkivääriä tehdä kotona ja kauanko se vie aikaa ja miten paljon vaivaa. Onneksi sentään wasabi ja majoneesi löytyivät kotoa jo valmiiksi, säästyi edes vähän rahaa.


Lohi-avokadosalaatti wasabilla ja inkiväärillä
  • 200-300 g lämminsavu-/loimulohta
  • 1 pieni kerä jäävuorisalaattia
  • 2 avokadoa
  • 1 prk säilöttyä inkivääriä (sushi-inkivääriä)
  • 1 paketti retiisejä (n. 10-12 kpl)
  • 0,5 dl majoneesia
  • 0,5 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1-3 tl wasabijauhetta (tai valmista wasabitahnaa)
  • suolaa ja pippuria

Huuhtele jäävuorisalaatti ja retiisit. Anna kuivua sen aikaa, kun sekoitat majoneesin, jogurtin ja wasabijauheen haluamasi vahvuiseksi kastikkeeksi. Jos käytät wasabijauhetta, muista ottaa huomioon, että sen maku vahvistuu vielä jääkaapissa. Lisää kastikkeen sekaan sen verran vettä, että koostumus on omiin mieltymyksiisi sopiva. Siirrä jääkaappiin odottamaan, kunnes salaatti on muuten valmis.
Pilko salaatti ja mausta se kevyesti suolalla ja pippurilla. Pilko retiisit, inkivääri ja avokadot ja sekoita salaatin sekaan. Pilko tai revi lohi sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita salaattiin. Lisää päälle kastike, sekoita ja nauti.



Nyt näin jälkikäteen mietittynä ja kuvaa katsellessani (eli siis samalla kun mietin mitähän tuossa olikaan) tajusin, että myös paahdetut seesaminsiemenet olisivat toimineet mainiosti tuossa päällä. Ehkä sitten ensi kerralla. Siis sitten joskus kun on taas sellainen olo, että haluaa tuhlata aika paljon rahaa aika pieneen annokseen aika hemmetin hyvää salaattia. Jos muistan koko idean enää silloin.

Kokkausmusiikkina toimi: Leila K - Electric

No comments:

Post a Comment