Skirlie - erilainen kaurapuuro
- n. 2,5 dl kaurahiutaleita
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 4 kevätsipulia
- 0,5 tl kuivattua timjamia tai 1 tl tuoretta
- 2 isoa kourallista tuoretta pinaattia (tai 1-2 dl pakastepinaattia)
- mustapippuria
- suolaa (tarvittaessa)
- 1 muna per syöjä (vapaaehtoinen)
Uppomunan keitto-ohje: Lisää munan keitinveteen loraus (1-2 rkl) etikkaa, tee rauhallisesti kiehuvan veden keskelle pyörre ja riko muna pyörteen keskelle. Anna kiehua hiljaksiin 3-5 minuuttia (riippuen miten kypsäksi haluat uppomunasi) ja poista sitten muna reikälusikalla vedestä. Anna valua hetki ja asettele sitten annoksen päälle. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
Kyllähän tätä ihan ilokseen syö. Yksinkertaiset mutta terveelliset ainekset. Erinomainen viikonloppuaamiainen tai brunssi, koska tämä valmistuu nopeasti ja täyttää tehokkaasti. Tai, no, itsehän olen sitä mieltä, että brunssilla pitää olla mahdollisimman paljon kaikkea, tämä on siihen vähän huono. Yhdestä annoksesta tätä kun tulee aika perhanan täyteen, koska muna ja kaura täyttävät molemmat aika tehokkaasti. Mutta annettakoon se ruoalle anteeksi, että se poistaa nälän. Vaikka se tarkoittaakin sitä, ettei viitsi syödä enempää.
Kokkausmusiikkina toimi: Skunk Anansie - Twisted (Everyday Hurts)
No comments:
Post a Comment