28 March 2015

Skirlie - erilainen kaurapuuro.

 Törmäsin tähän reseptiin jo jonkin aikaa sitten. Koska olen hieman pöhkönä sekä kauraan että uppomuniin, tätä oli pakko tietenkin päästä kokeilemaan. Ja mikäs siinä, kun ainekset ovat halpoja ja löytyvät suunnilleen kaikista kaupoista. Maailmassa ei ole tarpeeksi nopeita, helppoja JA halpoja ruokia. Tai ehken vaan tee niitä tarpeeksi. Sekin on ehkä ihan todennäköistä.


Skirlie - erilainen kaurapuuro
  • n. 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 4 kevätsipulia
  • 0,5 tl kuivattua timjamia tai 1 tl tuoretta
  • 2 isoa kourallista tuoretta pinaattia (tai 1-2 dl pakastepinaattia)
  • mustapippuria
  • suolaa (tarvittaessa)
  • 1 muna per syöjä (vapaaehtoinen)
Lämmitä isossa pannussa öljy ja paista kevätsipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Lisää sekaan timjami ja kaurahiutaleet ja sekoittele, kunnes öljy on imeytynyt hiutaleisiin ja ne ovat saaneet aavistuksen väriä. Lisää sekaan asteittain kuumaa vettä, kunnes kaurahiutaleet ovat kypsyneet, mutta puuron rakenne on kuivahko. Lisää sekaan pinaatti ja lämmitä kunnes ne ovat nahistuneet. Maista, haluatko lisätä suolaa. Tarjoile halutessasi uppomunan kera.
Uppomunan keitto-ohje: Lisää munan keitinveteen loraus (1-2 rkl) etikkaa, tee rauhallisesti kiehuvan veden keskelle pyörre ja riko muna pyörteen keskelle. Anna kiehua hiljaksiin 3-5 minuuttia (riippuen miten kypsäksi haluat uppomunasi) ja poista sitten muna reikälusikalla vedestä. Anna valua hetki ja asettele sitten annoksen päälle. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.



Kyllähän tätä ihan ilokseen syö. Yksinkertaiset mutta terveelliset ainekset. Erinomainen viikonloppuaamiainen tai brunssi, koska tämä valmistuu nopeasti ja täyttää tehokkaasti. Tai, no, itsehän olen sitä mieltä, että brunssilla pitää olla mahdollisimman paljon kaikkea, tämä on siihen vähän huono. Yhdestä annoksesta tätä kun tulee aika perhanan täyteen, koska muna ja kaura täyttävät molemmat aika tehokkaasti. Mutta annettakoon se ruoalle anteeksi, että se poistaa nälän. Vaikka se tarkoittaakin sitä, ettei viitsi syödä enempää.

Kokkausmusiikkina toimi: Skunk Anansie - Twisted (Everyday Hurts)

No comments:

Post a Comment