Mutta se ruoka! Ruoka on kivaa! Kerrankin ihan omasta päästäni revitty resepti, joka kuitenkin vaatii ehkä vielä uutta testausta ja muokkausta myöhemmin... En ollut ehkä ajatellut kaikkia osa-alueita tässä ihan loppuun asti, mutta lopputulos oli siitä huolimatta oikein maukas ja ihan riittävän hyvä. Aina on silti varaa parantaa!
Ehkä tässä nyt aluksi pitäisi puhua niistä chipotleista, siltä varalta ettei joku tiedä mistä on kyse. Chipotlet ovat savustettuja chilejä, eli niissä yhdistyvät kaksi kaunista asiaa: savun maku ja tulisuus. Näitä ilmeisesti saa jostain ehkä kuivattunakin, mutta itse olemme käyttäneet käytännössä aina kuvassa näkyvää versiota. Chipotleja adobo-kastikkeessa, chilien lisäksi kastikkeesta löytyy mm. sipulin palasia. Muutaman kerran olemme käyttäneet ruokaan koko purkin kerralla, mutta olemme niiden muutaman kerran jälkeen päätyneet siihen, että ehkä puoli purkkiakin on ihan riittävä määrä... Puhumattakaan siitä, etten ole edes varma onko näitä missään kaupassa tällä hetkellä säännöllisesti saatavissa, niin muutaman varastossa olevan purkin on syytä myös riittää siihen asti, että voidaan tilata Amazonista tai jostain lisää, elleivät sitten Turun kaupat tajua omaa parastaan. Ja kyllä, olen oikeasti ottanut yhteyttä muutamaankin kauppaan että hommaisivat tätä lisää, sen verran paha addiktio näihin on syntynyt.
Yleensä teemme chipotleista kanasalaattia tai chili sin carnea (harvemmin lihaversiota), mutta muitakin reseptejä on tullut testattua. Varmaankin teemme toiste ainakin kana-chorizo-mustapapu-keittoa, johon näitä tuli ja siitä ihan taatusti tulee oma blogipostauksensa, sen verran nannaa se oli. Sitten kun on taas siis varaa ostaa ihan jopa kahta eri lihaa, tällä hetkellä syödään mitä kaapeista ja pakastimesta löytyy, heh. Mutta noin niinku positiivisena puolena täytyy sanoa, että alla oleva kuva on täysin käsittelemätön ja se on silti ah niin kaunis! KAUNIS! (Hmm, pitäisiköhän sitä syödä tänäänkin jotain eikä vaan kirjoittaa ruoasta...)
Chipotle-jauhelihapihvit
- 400 g jauhelihaa (meillä sika-nautaa, koska se oli halpaa, mutta nauta käynee paremmin)
- 1 sipuli
- 2-4 valkosipulinkynttä
- n. puoli purkkia chipotleja adobo-kastikkeessa (vain chilit, ei kastiketta)
- n. 0,5 dl maitoa (ei pakollinen)
- 1-2 dl korppujauhoja
- ripaus suolaa ja pippuria
- 2-3 munaa
Me söimme hampurilaisemme seitsemän viljan sämpylöissä. Välissä oli:
- majoneesia, johon oli sekoitettu ropsaus vettä ja muutama puserrettu valkosipulinkynsi
- ketsuppia, johon sekoitin jäljelle jääneen chipotle-/adobo-kastikkeen
- sipuli-kesäkurpitsapaistosta, jossa oli mausteena ripaus sokeria ja ehkä ruokalusikallinen punaviinietikkaa
- halpaa sulatejuustocheddaria (se nyt vaan jostain syystä maistuu ainakin minusta hyvältä tällaisissa yhteyksissä)
Kokkausmusiikkina toimi: Moonspell - Nocturna
No comments:
Post a Comment