Panang curry kanasta
- n. 300 g kanaa pieninä suikaleina
- 1 punainen paprika
- 1 prk bambunversoja (noin 140 g)
- valinnainen määrä valinnaisen värisiä chilejä valinnaisine siemenineen (meillä 4 vihreää)
- 2-4 sipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- n. 2 rkl sokeria
- n. 2 rkl kalakastiketta
- 5-6 kaffirlimetinlehteä
- 1 purkki (100 g) panang-currytahnaa
- 1 purkki (400 g) kookosmaitoa
- öljyä paistamiseen
- keitettyä riisiä tarjoiluun
Kanaa voi tosiaan käyttää enemmänkin, jos haluaa lihaisamman ruoan. Varsinkin jos vähentää kasvisten määrää, mikä sekin lie mahdollista. Itse pidän vähän kasvispitoisemmasta versiosta, erityisesti kun kana ei edes ole mitenkään henkilökohtainen suosikkilihani, päinvastoin. Tähän se valikoitui siksi, että nauta on hintavampaa ja tällaisessa maustemäärässä melkein mikä tahansa menee. Myös esimerkiksi soijasuikaleet tai quorn sopinee tähän mainiosti, mutta itse en ole soijasuikaleiden ystävä ja quorn ei ole lompakkoni ystävä, joten päädyin kanaan.
On kai syytä huomauttaa, että currypurkissa luki, että sitä kuuluisi lisätä ruokaan muutama ruokalusikallinen, jos käyttää 400 grammaa lihaa. Eli siis ehkä mahdollisesti jotain 20-40 gramman väliltä. Olen joskus kokeillut noiden purkkien suosittelemia määriä currytahnaa ja päätynyt siihen, että ruoka on minun mielestäni aivan liian mautonta ja siksi tällä kertaa en edes jäänyt pohtimaan asiaa ennen kun holautin koko purkin ruoan sekaan. Maukastahan tästä tuli ainakin näin. Ostin juuri tätä tahnaa kaupasta siksi, että jokusen kuukausi sitten söin panang currya thaimaalaisessa ravintolassa ja tykästyin siihen kovasti. Pakkohan sitä oli sitten testata kotonakin kun kerran valmista tahnaa näkyi kaupassa.
Kalakastike haisee muuten ihan kammottavalta, mutta maistuu ruoassa kyllä sitten hyvältä. Olen huomannut, että nirsompien ihmisten on syytä olla poissa keittiöstä kun kalakastiketta lisätään ruokaan, muuten voi olla että ruoka jää kokonaan maistamatta... haju on verrattavissa vanhaan voimakkaaseen homejuustoon läpitunkevuutensa puolesta, mutta maku on huomattavasti miedompi kuin (odottakaas, pyyhin kuolaa suupielistä) homejuustossa.
Kokkausmusiikkina toimi (alkavan kevään ja eksoottisten makujen kunniaksi): Azam Ali - Spring Arrives
No comments:
Post a Comment