Pahoittelen kuvaa, ilmeisesti nälkä tärisytti käsiä niin etten saanut tämän parempaa kuvaa aikaiseksi. Värit ovat kyllä jotenkin harvinaisen nätit. Tai ehkä olen vaan pekonieuforiassani tyytyväinen mitä yksinkertaisimpiin asioihin, tiedä häntä.
Ruusukaali-pekonisalaatti
- n. 300 g ruusukaalia
- 1 pkt pekonia
- 50-75 g hasselpähkinöitä
- 1 salottisipuli
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Rouhi tai murskaa hasselpähkinät pienemmäksi. Pilko salottisipuli. Sekoita pähkinät, sipuli, hunaja, omenaviinietikka ja oliiviöljy salaatinkastikkeeksi.
Paista pekoni rapeaksi ja siirrä syrjään reikäkauhalla. Lusikoi 2 rkl pekonin rasvasta salaatinkastikkeeseen ja mausta kastike sen jälkeen suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Paista ruusukaalit jäljelle jäävässä pekonin rasvassa. Sekoita ruusukaalit, kastike ja pekoni ja nauti lämpimänä.
Tässä on kyllä monta asiaa mistä pidän: ruusukaalia, pekonia ja pähkinöitä. Ja vielä vähän etikkaista ja makeaa makuakin päälle, kyllä kelepaa. Ei ehkä kovinkaan terveellinen salaatti, mutta ei kai sitä aina nyt tarvitse niin terveellinen olla. Toki olisi ehkä syytä harkita, jos sitä joskus viitsisi olla, mutta tänään ei ole ainakaan sellainen päivä (päivällä caesarsalaattia, illalla tätä... osaan tehdä jopa kokopäiväisestä salaatin puputtamisesta erittäin rasvapitoista).
Kokkausmusiikkina toimi: Example - Changed the Way You Kissed Me
No comments:
Post a Comment