27 October 2014

Ruusukaali-pekonisalaatti.

 Tämän kutsuminen salaatiksi on taas ehkä vähän huijausta, mutta en oikein tiedä mitä muutakaan tämä olisi. Hyvää. Mutta se ei ehkä riitä kuvailuksi ainakaan otsikossa. Simppeliä, nopeaa, yksinkertaiset ainekset ja annos kerrankin oikeasti suunnattu kahdelle ihmiselle eikä pienelle armeijalle. Resepti on taas SeriousEatsista, koska sen sijaan että tekisin kätevästi jotain helppoa kotiruokaa, josta riittäisi evääksi töihin, teen liikaa kaikkea uutta ja jännittävää tuolta. Jostain syystä minuun nyt vain vetoavat ruoat, jossa on sellaisia elementtejä, jotka kärsivät säilytyksestä ja uudelleenlämmityksestä. Kuten vaikka hyvin pikaisesti pannulla lämmitettyä ruusukaalia.

Pahoittelen kuvaa, ilmeisesti nälkä tärisytti käsiä niin etten saanut tämän parempaa kuvaa aikaiseksi. Värit ovat kyllä jotenkin harvinaisen nätit. Tai ehkä olen vaan pekonieuforiassani tyytyväinen mitä yksinkertaisimpiin asioihin, tiedä häntä.


Ruusukaali-pekonisalaatti
  • n. 300 g ruusukaalia
  • 1 pkt pekonia
  • 50-75 g hasselpähkinöitä
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Leikkaa ruusukaaleista kanta pois ja revi mahdollisimman moni lehdistä yksitellen irti. Kun et saa enää irti lisää lehtiä, pilko ruusukaalin sydän pienemmäksi (puoliksi tai neljään osaan koosta riippuen).
Rouhi tai murskaa hasselpähkinät pienemmäksi. Pilko salottisipuli. Sekoita pähkinät, sipuli, hunaja, omenaviinietikka ja oliiviöljy salaatinkastikkeeksi.
Paista pekoni rapeaksi ja siirrä syrjään reikäkauhalla. Lusikoi 2 rkl pekonin rasvasta salaatinkastikkeeseen ja mausta kastike sen jälkeen suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Paista ruusukaalit jäljelle jäävässä pekonin rasvassa. Sekoita ruusukaalit, kastike ja pekoni ja nauti lämpimänä.



Tässä on kyllä monta asiaa mistä pidän: ruusukaalia, pekonia ja pähkinöitä. Ja vielä vähän etikkaista ja makeaa makuakin päälle, kyllä kelepaa. Ei ehkä kovinkaan terveellinen salaatti, mutta ei kai sitä aina nyt tarvitse niin terveellinen olla. Toki olisi ehkä syytä harkita, jos sitä joskus viitsisi olla, mutta tänään ei ole ainakaan sellainen päivä (päivällä caesarsalaattia, illalla tätä... osaan tehdä jopa kokopäiväisestä salaatin puputtamisesta erittäin rasvapitoista).

Kokkausmusiikkina toimi: Example - Changed the Way You Kissed Me

No comments:

Post a Comment