16 November 2014

Lehtikaalia, chorizoa ja uppomunia.

 Tätä teimme jonkin aikaa sitten aamiaiseksi, kun oli tarkoitus syödä vähän ronskimmin ennen pitkää ajomatkaa. No, ronskia ainakin oli ja suhteellisen simppeliäkin, sopii siis jälleen hyvin brunssiruoaksi rauhallisempaankin viikonloppuun. Oli myös ensimmäinen kerta, kun kokeilin lehtikaalia. Ajattelin että on hyvä testata uutta raaka-ainetta sellaisessa muodossa, että varmasti maistankin siitä jotain enkä hukuta kaikkiin muihin makuihin, chorizosta huolimatta.


Lehtikaalia, chorizoa ja uppomunia
  • n. 300 g lehtikaalia
  • öljyä paistamiseen
  • n. 200 g chorizoa
  • 2-4 munaa (1 per syöjä)
  • etikkaa
  • suolaa
  • pippuria
Keitä lehtikaalia 5-7 minuuttia isossa kattilassa, niin että rakenne on vielä jonkin verran napakka. Valuta ja anna jäähtyä hetki. Pilko pienemmäksi, jos on tarpeen.
Paista chorizoa kuumalla pannulla kunnes siitä alkaa irrota rasvaa. Sekoita sekaan lehtikaali, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kunnolla. Paista, kunnes chorizosta irronnutta rasvaa on kaikissa lehtikaaleissa ja lehtikaali on kirkkaanvihreää. Asettele lehtikaali-chorizoseos lautasille.
Keitä vettä kattilassa, lisää sekaan liraus etikkaa, tee keskelle pyörre ja riko pyörteen keskelle muna. Anna munan kiehua hiljalleen vedessä 3-4 minuuttia (riippuen halutusta valuvaisuusasteesta) ja nosta pois reikäkauhalla. Asettele uppomuna lehtikaali-chorizoseoksen päälle. Toista kunnes kaikissa annoksissa on uppomunat. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.



Täytyy nyt sitten myöntää että määrät tuossa yllä (munien määrää lukuunottamatta) ovat alkuperäisestä reseptistä SeriousEatsista enkä voi todellakaan suositella niitä kahden hengen annokseen. Neljälle hengelle ehkä, mutta kahdelle tuossa on ihan pirusti liikaa. Yksi 150 gramman lehtikaalipussi ja korkeintaan puolet tuosta chorizomäärästä riittää ihan mainiosti kahdelle ihmiselle. Me kun molemmat vietimme automatkan lievässä ällötyksessä liiallisen syömisen jäljiltä... Ensi kerralla mietin myös sitä, että käyttäisin tähän vain pekonia. Tulee halvemmaksi niin ja luultavasti lopputulos on enemmän omaan makuuni sopiva.

Kokkausmusiikkina toimi: Queen - Another One Bites the Dust

No comments:

Post a Comment