Lehtikaalia, chorizoa ja uppomunia
- n. 300 g lehtikaalia
- öljyä paistamiseen
- n. 200 g chorizoa
- 2-4 munaa (1 per syöjä)
- etikkaa
- suolaa
- pippuria
Paista chorizoa kuumalla pannulla kunnes siitä alkaa irrota rasvaa. Sekoita sekaan lehtikaali, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kunnolla. Paista, kunnes chorizosta irronnutta rasvaa on kaikissa lehtikaaleissa ja lehtikaali on kirkkaanvihreää. Asettele lehtikaali-chorizoseos lautasille.
Keitä vettä kattilassa, lisää sekaan liraus etikkaa, tee keskelle pyörre ja riko pyörteen keskelle muna. Anna munan kiehua hiljalleen vedessä 3-4 minuuttia (riippuen halutusta valuvaisuusasteesta) ja nosta pois reikäkauhalla. Asettele uppomuna lehtikaali-chorizoseoksen päälle. Toista kunnes kaikissa annoksissa on uppomunat. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
Täytyy nyt sitten myöntää että määrät tuossa yllä (munien määrää lukuunottamatta) ovat alkuperäisestä reseptistä SeriousEatsista enkä voi todellakaan suositella niitä kahden hengen annokseen. Neljälle hengelle ehkä, mutta kahdelle tuossa on ihan pirusti liikaa. Yksi 150 gramman lehtikaalipussi ja korkeintaan puolet tuosta chorizomäärästä riittää ihan mainiosti kahdelle ihmiselle. Me kun molemmat vietimme automatkan lievässä ällötyksessä liiallisen syömisen jäljiltä... Ensi kerralla mietin myös sitä, että käyttäisin tähän vain pekonia. Tulee halvemmaksi niin ja luultavasti lopputulos on enemmän omaan makuuni sopiva.
Kokkausmusiikkina toimi: Queen - Another One Bites the Dust
No comments:
Post a Comment