Täyttävää ja helppoa. Erittäin, erittäin täyttävää. Niin täyttävää, että annoksesta riittää hyvin neljälle ahneemmallekin, testatusti...
Croque Monsieur -paistos
- 6 siivua paahtoleipää (miel. täysjyvää tai kauraa)
- dijon-sinappia
- n. 150 g gruyere-juustoa
- 3 kunnollista siivua savustettua kinkkua, esim. palvikinkkua
- 6 munaa
- 0,5-1 tl suolaa
- n. 0,75 dl maitoa
- n. 1 dl vahvaa juustoraastetta (gruyere, emmental, cheddar...)
- worcestershire-kastiketta
Vatkaa sekaisin munat, maito ja suola. Asettele leivät uunivuokaan mahdollisimman tiiviisti niin, että leivistä muodostuu vain yksi kerros. Kaada päälle muna-maitoseos. Kääri kelmuun ja anna olla jääkaapissa yön yli.
Lämmitä uuni 200° C:een. Poista uunivuoan päältä kelmu ja loiski leipien päälle worcestershireä oman maun mukaan ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste. Paista uunissa n. 25 minuuttia.
Helpottaa seuraavaa päivää eikä vaadi kovin paljoa valmisteluita edelliseltäkään päivältä. Tästäkin saisi varmaan ihan hyvän brunssiruoan, nyt kun asiaa tarkemmin aloin pohtimaan...
Kätevää kasvisversiota en ole tästä vielä keksinyt. Voisihan sen kinkun tietenkin vain jättää pois, mutta sellaisenaan tämä saattaisi olla ehkä aavistuksen tylsä. No, ehkä joku päivä keksin siihenkin jonkinlaisen ratkaisun. Savupaprika saattaisi auttaa siinä projektissa.
Kokkausmusiikkina toimi: The Clash - London Calling
No comments:
Post a Comment