30 June 2015

Bataattitacot.

 Keskiaikaiset markkinat ovat ohi, vuoden kaaliin kääritty makkara -annos on täynnä. (No ei oikeasti ole, mutta ei se ole yhtä hyvää itse tehtynä, ellei pääse avotulelle grillailemaan kunnollista, mausteista ja rasvaista makkaraa.) Makkaraövereiden jälkeen tekeekin hyvää syödä vähän terveellisemmin ja kasvispitoisemmin, ja nämä bataattitacot ovat aika pitkälti täydellisiä siihen. Tai lähinnä ehkä sellainen kätevä välimuoto epäterveellisen ja terveellisen ruoan väliltä, ettei vatsaraukka pelästy.

Alkuperäinen resepti on SeriousEatsista, mutta olen vähän muutellut sitä laiskuuden ja rahatilanteen mukaan. Erilaisetkin versiot samasta ideasta toimivat hyvin, tärkeintä minun mielestäni tässä on se bataatti, kananmuna ja sörsselit. Sillä pärjää jo pitkälle.


Tämä tässä on sellainen kauniimpi kuva tästä. Rehellisempi versio omasta annoksestani näyttää yleensä kyllä tältä (melkein näkyy bataattiakin):


Bataattitacot
  • oliiviöljyä
  • tortillapohjia
  • 1 isohko bataatti
  • suolaa
  • pippuria
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta salviaa / 2-3 tl kuivattua salviaa
  • 1-2 munaa per syöjä
  • ranskankermaa
  • tabascoa tai muuta vastaavaa chilikastiketta
  • lime
  • halutessasi: 2-4 retiisiä ja tuoretta korianteria
Kuori ja pilko bataatti. Lämmitä kasarissa tai isossa pannussa loraus öljyä. Kaada bataatinpalat pannulle, mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan ja paista, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat pehmenneet. Lisää sekaan puristettu/pilkottu valkosipuli ja salvia. Sekoittele hetki ja siirrä syrjään levyltä. Pidä lämpimänä.
Paista munat niin, että keltuainen on vielä valuvainen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita ranskankermaan sen verran vettä, että sen koostumus muuttuu juoksevammaksi. Levitä tortillan päälle ensin bataattia ja asettele sitten päälle kananmuna. Valuta päälle ranskankermaa ja chilikastiketta. Jos käytät retiisejä ja korianteria, siivuta retiisit ja pilko korianteri ja ripottele niitä annoksen päälle. Tarjoile limelohkon kera, josta voi puristaa vähän kirpakkuutta annokseen.


Muistaakseni tämä ylläoleva kuva on otettu siitä ensimmäisestä kerrasta, kun tätä kokeilin. Alkoholimitassa on Tannisen tulista siipisoosia, jota en ole ikinä käyttänyt siipiin, mutta joka sopi tähän aivan täydellisesti. Valitettavasti seuraavalla kokkauskerralla olin unohtanut tämän täysin ja käytimme vain tylsää tabascon kaltaista tuotetta. Ehkä nyt muistan ensi kerralla palata hyväksi koettuihin, oikeasti tulisiin kastikkeisiin. Koska tämä on suhteellisen addiktoivaa kamaa, eikä tee kovin suurta lovea lompakkoonkaan.

Kokkausmusiikkina toimi: Malukah - The Dragonborn Comes

21 June 2015

Osteria Ovo.

 Ja näin taas olen viettänyt hiljaiseloa yllättävänkin pitkään. No, töiden tekemisestä kyllä maksetaan rahaa, tästä ei, vaikka tämä on kyllä tietenkin aika paljon hauskempaa. Poden vain usein sellaista lievää syyllisyyttä siitä, jos edellisestä päivityksestä on kulunut viikon verran. En tiedä oikein miksi, mutta ehkä se menee vähän tähän tietynlaiseen työnarkomaniaan sekin. "Tehdään kunnolla, kun ollaan kerran aloitettu!" Syytän sukuani, samanlaisia ne on kaikki, perhana vieköön.

Kävimme siis Ovossa jo useampi viikko sitten, koska saimme tuparilahjaksi lahjakortin sinne. Kiitoksia vain syyllisille näin jälkikäteenkin vielä. Etukäteen odotukset olivat hieman kauhunsekaiset, koska käymme Pizzariumissa suhteellisen usein ja tykkäämme paikasta kovasti. Pizzariumissa on aina ollut erinomainen palvelu ja vielä parempaa pizzaa, mutta Ovosta on kuulunut hieman huonompaa kommenttia. Palvelussa on tuntunut monellakin olevan moitittavaa, samoin ruoan kanssa on ollut hienoisia ongelmia. Netin kommenttien perusteella siis oletimme pahinta, kun varasimme pöytää.

No, meillä kävi hyvä tuuri. Saimme erinomaisen asiantuntevan tarjoilijan, joka osasi suositella viinit (joka tällä kertaa oli vain yksi lasillinen koko aterialle, koska lahjakortista huolimatta olimme suhteellisen köyhiä) ja kertoa, mitä annoksissa oli. Viereisessä pöydässä tosin ei oltu ilmeisesti yhtä onnekkaita. Ongelmia siis edelleen on, mutta toivottavasti ne tässä pikkuhiljaa poistuvat. Huonojen tarjoilijoiden pitämiselle palkkalistoilla kun ei vain ole oikein hyvää tekosyytä.

Mutta se ruoka. Se tässä kai on olennaisinta. Otimme (tottakai) listalta löytyvän monen ruokalajin setin, joka sisälsi aluksi keittoa ja makupaloja, kahta pastaa, kaksi liharuokaa, jälkiruoat ja vielä kahvitkin päälle. Helppo tapa tutustua paikkaan vähän perusteellisemmin, varsinkin kun keittiö siis valitsee nämä pastat ja pääruoat. Itse saa vain mielenkiinnolla (ja ehkä kauhulla) odottaa, mitä pöytään ilmestyykään. Vaihtoehtoina listalla on lihaversio ja kalaversio, mutta ilmeisesti pyytämällä saa myös kasvisversion.


Alkuruoissa oli papukeittoa, yksinkertaista bruschettaa, kolmenlaista juustoa, kolmenlaisia lihaleikkeleitä, leipää, lämpimiä oliiveja ja päivän erikoisuus, eli nuo uppopaistetut pallerot. Noloahan tässä on nyt myöntää, että tästä visiitistä on jo niin paljon aikaa, etten todellakaan muista mitä noissa palloissa oli sisällä. Jotain pirun kuumaa, muistan elävästi polttaneeni kieleni, mutta maku ei ilmeisesti ollut mikään elämää suurempi kokemus. Samoin bruschetta oli ehkä hieman tylsä, kun päällysteenä oli vain oliiviöljyä, mutta myös hieman tylsähkön papukeiton kanssa se toimi toki ihan hyvin.

Leikkeleet ja juustot olivat laadukkaita ja maittavia, mutta se nyt on oletettavissakin tämän tasoiselta, erittäin itsepäisen autenttiselta italialaiselta paikalta. Minuun suurimman vaikutuksen tekivät itse asiassa nuo oliivit. En yleensä siis pidä oliiveista. Viime vuosina olen kuitenkin huomannut, että pidän kyllä LAADUKKAISTA oliiveista. Niistä sellaisista, joita ei ikinä raaski ostaa kotiin, koska en mukamas pidä oliiveista. Ensimmäisen oliivin kohdalla toki olisi voinut olla sen verran varovaisempi, että olisi haukannut ensin vähän varovaisemmin eikä niin lujaa, että oliivin kivi kolahtaa hampaisiin koko päätä tärisyttävällä voimalla. Hups.

Mukava alkupalasetti. Kaikki oli hyvää, mutta mikään ei ollut yllättävän hyvää (paitsi ne oliivit). Annoksen koko oli melkoinen, kuten kuvastakin ehkä voi päätellä.


Pasta tuli tietenkin pöytään seuraavana. Rigatone amatriciana on tuo tomaattisempi setti ja toisessa on herkkutattia ja käsin tehtyä pastaa. Amatriciana löytyy ihan normaalilta listaltakin, herkkutattipasta oli kausierikoisuus, joka löytyi vain ravintolan seinältä olevasta taulusta.

Oma suosikkini oli herkkutattipasta, poikaystäväni tykkäsi tuosta amatricianasta. Molemmat olivat hyviä: amatriciana oli mukavan pirteä ja parmesaani maistui erinomaisesti, mutta herkkutattipastan itse tehty pasta toimi minulle ihan jo rakenteensa vuoksi jotenkin erityisen hyvin. Herkkutattipastan suolaisuus oli tosin ehkä hieman liiallista. Tai niin, ensireaktio oli "ihanan suolaista!", mutta se suolaisuus tuntui hieman kertyvän suussa sellaiseksi, että lopuksi oli pakko lopettaa ihan jo siksikin, että mikään määrä vettä ei olisi muuten enää riittänyt.

Annos oli jälleen kerran suhteellisen massiivinen. Alkupaloistakin oli jo jäänyt papukeittoa ja oliiveja jäljelle, tästä jäi varmaan melkein puolet molemmista pastoista.


Liharuokina saimme pöytään lihapullia tomaattikastikkeessa (ihastuttavan peri-italialaista) ja nautaa rucolalla, balsamicolla ja parmesanilla. Lisukkeena pinaattia oliiviöljyllä, valkosipulilla ja chilillä maustettuna.

Tässä kävi suhteellisen erinomainen tuuri: olin kuolannut juuri tuota lisuketta jo listalta ja tuota nautaa sitten taas seinällä olevalta taululta. Ehkä osittain tästä syystä en innostunutkaan lihapullista niin paljon. Hyviähän ne olivat, mutta itse olen kasvanut sellaisten lihapullien seurassa, joissa on enemmän sipulia kuin lihaa, ja kaikki muu tuntuu minusta edelleenkin jotenkin... valjulta. Pinaatti lisukkeena ei myöskään ehkä ollut ihan paras vaihtoehto tomaattikastikkeen seuraksi, sen maku hieman katosi sinne.

Mutta tuo nauta. Voi miten kaunista. Pihviä oli suolattu ronskilla kädellä (mikä on enemmän poikkeus kuin sääntö Suomen ravintoloissa), joten se maistuikin oikeasti joltain. Rucola toi mukavasti hieman pirteyttä annokseen, kun taas parmesaani ja balsamico toimivat melkein missä tahansa. Varsinkin yhdessä. Ehdottomasti oma suosikkini kaikista ruokalajeista tuona iltana. Söisin uudestaan ihan milloin tahansa. Mielellään niin, että jaksaisin myös syödä koko annoksen, koska TAAS annokset olivat niin jättimäisiä, ettemme kyenneet millään syömään kuin ehkä puolet.


Jälkiruoan saimme valita itse, joten päädyimme molemmat tiramisuun. Ehkä vähän sääli ettei tullut otettua eri jälkiruokia, mutta olin päättänyt jälkiruokani jo pari viikkoa etukäteen. En suostunut vaihtamaan, vaikka poikaystävä päätyi samaan vaihtoehtoon. Pizzariumissa oli joskus alkuvaiheessa silloin tällöin tiramisua, siksi tiesin saavani hyvää. Ja hyväähän se olikin, vähän ehkä vielä tavallistakin mössömpää, mutta maku oli erinomainen.

Jälkiruoat tuhosimme kokonaan. Ainoa osa ateriasta, jonka söimme kokonaan.

Ja tästä pääsemme lopulliseen, henkilökohtaiseen mielipiteeseeni: en haluaisi maksaa ruoasta, jota en jaksa syödä. Suomalainen ruokakulttuuri ei yksinkertaisesti toimi niin, että päivällä vedetään lähinnä leipää ja espressoa ja illalla sitten syödään pitkän kaavan mukaan koko päivän edestä. Ei pohjoismaalainen vatsalaukku veny sellaiseen. No, okei, venyy se, mutta se vaatii yli kymmenen päivän reissun Italiassa opettelemassa asiaa, ja seurauksena kerryttää nelisen kiloa painoa sen reissun aikana. Kyllä, olen kokeillut. Ei, en kadu hetkeäkään.

Haluaisinkin sellaisen pieniruokaisen menu-version: kaikkea olisi italialaisesta näkökulmasta yhden hengen annos, vaikka syöjiä olisi kaksi. Olisin itse ollut tyytyväinen suunnilleen jo alkuruokiin ja jälkiruokiin. Siihen kun vielä sitten lisää pastaa ja lihaa niin päästään melkoisen ahdistaviin ähkyihin.

Toinen iso miinus on tilan kaikuisuus: alkuruokia odotellessa emme pahemmin jaksaneet jutella, koska suhteellisen lähellä ollut iso nuorten, hieman humalaisten miesten porukka kailotti sen verran antaumuksella, ettei sen yli jaksanut huutaa. Täydessä ravintolassa oli jatkuva (kovin aito italialainen) kakofonia, jonka koin hieman rasittavaksi. Ei todellakaan mikään ensimmäisten treffien paikka. Tai edes viidensien. Ei minkään treffien, joissa haluaisi jutella rauhallisesti. Yksityisyyttähän se melu tavallaan kyllä tuo, koska kukaan ei taatusti kuule sen kaiken kaikumisen yli, mitä puhut, mutta hermot saattavat olla hieman tiukalla.

Yhteenveto: Tarjoilijoissa tuntuu olevan pirusti vaihtelua, meillä meni kaikki putkeen, vieressä olevalla pariskunnalla ei. Tila on kaunis, mutta meluisa. Ruoka on hyvää, mutta osittain melko kotikutoista (mikä ei aina toki ole huono asia). Annokset ovat suuria (mikä ei aina ole hyvä asia). Viinivalikoima on pieni, mutta laadukas (kahden viinin perusteella). Hintataso on ehkä hieman korkea suhteessa ruokaan, olisin itse valmis syömään pienempiä annoksia pienempään hintaan.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että kokeilemisen arvoinen paikka, mutta odotuksia ei kannata pitää mitenkään hirvittävän korkealla. Halvemmat hinnat ja miellyttävämpi syömisympäristö tekisivät ihmeitä. Ja se, että kaikki tarjoilijat osaisivat hommansa. Melko varmasti testailemme paikkaa vielä uudestaan jossain kohtaa, koska tämän kerran perusteella en osaa vielä varauksetta tuomita tai tykätä.

Taustamusiikkina toimi (tai olisi ainakin pitänyt toimia): Ennio Morricone - Once upon a Time in the West

07 June 2015

Oluessa liotetut chili-juustoranskalaiset.

 Eihän tällaista reseptiä voi kukaan vastustaa, kun sellaiseen törmää. Aikaa menee jonkin verran, mutta lopputulos on kyllä sen arvoinen. Paljon parempia ranskalaisista tuli näin kuin kaupan pakastealtaasta ostettuna, mutta helppous ja nopeus toki usein voittaa tämän kilpailun.

Harvinaista kyllä tässä reseptissä 'chili' nimessä ei tarkoita edes mitenkään tulista ruokaa. Kyse on enemmänkin chili con carnesta. Tulistahan tästä toki saa, mikäli sellainen lopputulos on toivottu. Itse sain tähän mukavan pikkupoltteen lisäämällä sekaan hieman potkuisampia chilihiutaleita. Jos olisin ollut fiksu, olisin tehnyt kastikkeesta niin tulista, ettei tätä olisi voinut ahmia ihan sitä tahtia kun sitä oikeasti tuli syötyä...


Oluessa liotetut chili-juustoranskalaiset

Ranskalaiset
  • 3-5 isoa uuniperunaa (esim. Rosamundaa)
  • 2-3 tl suolaa
  • n. 5 dl olutta
  • 0,75 dl öljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
Pilko uuniperunat paksuiksi ranskalaisiksi. Kaada olut isoon astiaan ja sekoita siihen suola. Lisää oluen sekaan perunat ja lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Anna liota vähintään pari tuntia tai esimerkiksi yön yli.
Lämmitä uuni 225 °C:een. Huuhtele ja kuivaa uunin lämmetessä ranskalaiset kunnolla. Sekoita öljyyn paprika ja valkosipuli ja kuorruta ranskalaiset öljy-mausteseoksella mahdollisimman tasaisesti. Itse käytän kannellista uunivuokaa apuna: kippaan perunat vuokaan ja öljyseoksen päälle. Kansi päälle ja heiluttelua, hölskyttelyä ja varovaista ylösalaisin kääntelyä perunaraukoille, kunnes öljyä on suhteellisen tasaisesti joka puolella. Paahda perunoita uunissa n. 20-25 minuuttia ja käännä perunat suunnilleen 10 min kohdalla. Kypsymisaika riippuu hieman siitä, miten paksuja olet ranskalaisistasi tehnyt.

Chili
  • n. 200 g (naudan) jauhelihaa
  • 1-2 sipulia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 400 g chilillä maustettua tomaattimurskaa
  • 1-2 prk salsaa
  • 2 rkl chilijauhetta (voit myös lisätä tulisuutta oman maun mukaan)
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2,5 dl vettä
  • 1 tlk (400 g) kidneypapuja
  • suolaa
  • pippuria
Pilko sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha suhteellisen kypsäksi. Lisää sekaan sipuli ja paista, kunnes se pehmenee. Lisää valkosipuli, lämmitä hetki ja lisää sitten sekaan loput aineet. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan ja keittele rauhallisesti 15-20 minuuttia, kunnes seos sakenee hieman.

Oluessa liotetut chili-juustoranskalaiset
  • ranskalaiset
  • chili
  • 2-3 vartta kevätsipulia
  • 150-200 g kovaa cheddaria
Lämmitä uuni mahdollisimman lämpimäksi (itse lämmitin uunin hetkeksi 300 °C:een). Levitä chili ranskalaisten päälle uunipellille ja päällystä koko komeus juustolla. Lämmitä uunissa sen aikaa, että juusto sulaa ja alkaa hieman kuplia. Ota pois uunista ja ripottele päälle silputtua kevätsipulia.



Tekisi mieli testata tällä samalla ranskalaisreseptillä kaikenlaista muutakin. Ehkä vaihtaa olut johonkin muuhun, kyllähän nyt perunan kanssa sopii melkein kaikki. Ja samalla voisi ehkä kokeilla tehdä vähän pienemmän setin, ettei tarvitse (laiska kun olen) asetella niitä ranskalaisia kahteen kerrokseen pellille... Oikeastihan niitä siis ei pitäisi olla kuin se yksi kerros, että niitä voi kääntää kesken kaiken, mutta hyviä niistä tulee kääntämättäkin. Rapeus ehkä hieman kärsii näin, mutta kypsiä ja maittavia saa aikaiseksi kääntämättäkin.


Sellaista. Nälkähän tässä meinaa taas tulla kun kirjoittelee tästä, vaikka tuon annoksen jälkeen yllättäen lupasin itselleni etten enää ikinä syö niin paljon. Enkä ole sen jälkeen syönytkään. Vielä.

Kokkausmusiikkina toimi: Taylor Swift - Shake It Off

03 June 2015

Jänisragu ja parmesaani-perunagnocchit.

 Ihastuin jänikseen joskus aikanaan Olde Hansassa sitä maistaessani, joten totta kai sitä piti päästä kokeilemaan myös kotona. Stockmannin Hulluilla päivillä oli kokonainen jänis tarjouksessa nyt keväällä ja ostin sieltä sitten innoissani jänösen. Olin tietenkin ehtinyt jo pohtia heti kuvastoa selatessani suunnitelmaa siitä, mitä jäniksestä kannattaisi edes tehdä tällaisena kaniininyyppänä. Päädyin testaamaan SeriousEatsin reseptiä, koska ne ovat aiemminkin olleet toimivia. Lisäksi resepti vaikutti siltä, että jäniksen oma maku pääsee siinä suhteellisen hyvin esille. Tätä tehtiin siis jo aikoja sitten, mutten ole jostain syystä saanut aikaiseksi kirjoittaa aiheesta ennen kuin nyt.

Voin varoittaa nyt jo, että se ranskalainen kokonainen jänis ei todellakaan ole sitten heikkohermoisen lihansyöjän eläin. Siis sellaisen lihansyöjän, joka syö pihviä innoissaan, mutta itkee kun telkkarissa leijona syö seepraa. Sillä jäniksellä on nimittäin pää. Ja silmät. Ja ne silmät tuijottavat syyllistävästi kun pilkot sitä hiton raatoa. Jauheliha on helpompaa, ei tarvitse ajatella mistä se tulee. Noin, sainpa ulos senkin vuodatuksen. (Oikeasti koen vain syyllisyyttä siitä, että syön silti itse lihaa edelleenkin, vaikka jäniksen pään katkaisu vihlaisikin ilkeästi tunteissani.)


Jänisragu
  • n. 1 kg jänis (kokonainen)
  • öljyä
  • 1-2 sipulia
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 sellerinvarsi
  • n. 4 dl kanalientä
  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • 800 g kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
  • 1,25 dl punaviiniä
  • suolaa
  • pippuria
Pilko jänis isohkoiksi paloiksi (4-8 palaa). Mausta jänis suolalla ja pippurilla ja paista paloihin sitten öljyssä kauniin ruskea paistopinta. Pilko kaikki vihannekset sillä välin, kun jänis ruskistuu. Siirrä jänispalat syrjään pannulta ja lisää pannulle/kasariin lisää öljyä. Paista sipuli siinä pehmeiksi sekoitellen samalla niin, että jäniksesta mahdollisesti jääneet palaset sekoittuvat sipuliin. Lisää sitten sekaan selleri, valkosipuli ja porkkanat. Kun valkosipuli alkaa tuoksua, lisää sekaan kanaliemi, tomaatit ja punaviini. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin tunnin verran tai kunnes jänis on täysin kypsää. (Voit tehdä tämän vaiheen myös uunissa 165°C:ssa, jos käytössäsi on uuninkestävä, kannellinen astia.)
Kun jänis on kypsää, nosta palat jäähtymään hetkeksi. Kiehauta sillä välin kastiketta hieman paksummaksi noin 20 minuutin ajan. Poista jäniksen paloista lihat (varovasti, sillä jäniksessä on melko paljon pieniä luita) ja lisää liha sitten takaisin kastikkeeseen. Lämmitä liha uudelleen ja tarjoa perunagnocchien kanssa.

Parmesaani-perunagnocchit
  • 2 isoa uuniperunaa (esim. Rosamunda)
  • 2 kananmunaa
  • n. 0,75 dl raastettua parmesaania
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  • 1-3 dl jauhoja
Lämmitä uuni 225°C:een. Rei'itä perunat tökkimällä niitä haarukalla ja paahda sitten uunissa n. 30 min tai kunnes ne ovat pehmeitä. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että voit kuoria ne.
Purista perunat suuriaukkoisen siivilän tai raastimen läpi niin, että saat suunnilleen 5 dl perunaraastetta. Tee perunakeon keskelle kolo ja kaada siihen munat, joiden rakenne on jo rikottu. Lisää myös parmesaaniraaste ja mausteet. Sekoita rauhallisesti, kunnes tuloksena on märkä taikina. Lisää sekaan jauhoja niin, että taikinan koostumus muuttuu pehmeäksi taikinaksi (eli ei ole enää varsinaisesti märkää, muttei myöskään kuivaa).
Keitä suuri määrä suolattua vettä.
Muotoile gnocchit tekemällä taikinasta muutama pötkö, leikkaamalla pötköistä sopivan kokoisia paloja (ja halutessasi voit tehdä niihin haarukoilla painaumat, jolloin ne muistuttavat ulkonäöltäänkin oikeita gnoccheja). Keitä suolavedessä, kunnes gnocchit nousevat keitinveden pintaan. Nostele kypsät gnocchit reikäkauhalla pois vedestä sitä mukaa, kun ne kypsyvät ja tarjoile haluamasi ruoan kanssa.



Ragu ei ehkä ihan ollut kaiken tämän vaivan arvoista, mutta noita perunagnoccheja pitää ehdottomasti tehdä joku toinenkin kerta. Ehkä koittaa jopa tehdä niistä suunnilleen sen kokoisia kuin niiden pitäisikin olla sen sijaan, että teen niistä kolme kertaa isompia. Eipä sillä, maku ja kypsyysaste olivat joka tapauksessa hyvät. En ole muuten laiska kokki, mutta en ole kovinkaan jaksavainen pyörittelemään pieniä söpöjä palleroita oikein mistään. Lihapullanikin muistuttavat yleensä lähinnä liiskaantuneita jauhelihapihvejä.

Ai niin: jos kuva näyttää reseptiin nähden oudohkolta, se johtuu vain siitä, etten itse käyttänyt ruoassani lainkaan selleriä. Meillä kun oli jääkaapissa sellerinjämä, joka olikin niin jämä, ettei sitä voinut enää käyttää ruokaan. Käytin sitten sen sijaan lanttua. En osaa sanoa millä logiikalla, mutta hyvää tuli joka tapauksessa niinkin.

Kokkausmusiikkina toimi: Junkie XL - Brothers in Arms (No okei, oikeastihan tämä tuli vasta tämän kokkausjutun jälkeen koko leffa, mutta kun hyvä biisi.)