11 April 2014

Lammasmakkaraleivät.

Löysin tämän reseptin etsiessäni jotain iltaruokaa lievän krapulaiseen sunnuntaihin. Mieleni teki jotain juustoisaa ja lämmintä, muttei kuitenkaan mitään kovin suuritöistä. Ja katsokaa, mitä löysin! Juustoa, makkaraa ja vähän jotain terveellistäkin vahingossa seassa!


Lammasmakkaraleivät
  • 1 ciabatta (tai muu vaalea matala leipä)
  • 2 mausteista (lammas)makkaraa (tai esim. chorizoa siivuina)
  • n. 1 dl tomaattista pastakastiketta
  • n. 1 dl säilöttyjä paprikasuikaleita
  • n. 150 g vahvaa, hyvin sulavaa juustoa
  • chiliä ja oreganoa mausteeksi
Riivi leivästä pehmeää sisusta pois, niin että täytteet mahtuvat paremmin leivän väliin. Siivuta tai puolita makkarat. Levitä leiville tomaattikastiketta ja kuivamausteet. Kasaa loput täytteet niin, että tomaattikastikkeen päälle tulee paprikaa, juustoa ja lopulta makkaraa. Makkaran päälle taas juustoa, paprikaa ja lopuksi toinen leivänpuolikas. Grillaa voileipägrillissä (tai uunissa matalahkossa lämpötilassa) kunnes juusto on sulanut.



Täytyy tässä kohtaa myöntää, että unohdimme omistamme kuivat mausteet täysin, mutta se ei haitannut oikeastaan yhtään. Makkaran määrän tuplaaminen kyllä vähän haittasi sitten taas grillaamisepisodia, täytteet tuppasivat haluamaan vähän muualle kuin leivän sisälle... Samaisesta syystä pohdinkin sitä, että ensi kerralla voisi harkita mahdollisesti ennemmin chorizosiivuja tähän tarkoitukseen. Enemmän makua ja kätevämpi muoto leipien grillaamisen kannalta. Juustona käytimme raclettea, koska se nyt sattui olemaan silloin tarjouksessa kun aineksia haimme. Ei ollut ehkä tähän ihan paras ratkaisu, racleten maku on vähän turhan mieto näiden muiden ainesten yhteydessä. Ehkä ennemmin kannattaisi testata jotain vahvaa cheddaria tai vanhaa goudaa tai mitä tahansa muuta juustoa, joka saa jääkaapin haisemaan kuolleelta piisamilta alta aikayksikön.

Kokkauksen taustamusiikkina toimi: KMFDM - Sunday Bloody Sunday

No comments:

Post a Comment