23 May 2014

Viikonloppu ja karpalosangria!

 Olen ollut koulutuksessa tällä viikolla keskiviikosta asti, joten on jopa sellainen tunne että viikonloppu eroaa jotenkin muista päivistä. Ei sillä, hauskaahan siellä on ollut (ja erittäin hyödyllistä), mutta silti se tieto siitä, ettei huomenna tarvitsekaan nousta ajoissa on jotenkin... vapauttava.

Ja vapauttahan on juhlittava! Kävin päivällä juomassa pikaisen Cosmopolitanin keskustassa ja aloin sen perusteella miettiä pitäisikö illalla juoda ehkä drinkki tai pari. Rahatilanne ei oikein anna myöden baarissa hillumiseen, joten oli pakko miettiä a) mitä itseasiassa haluaisin juoda, b) mitä meillä on kotona ja c) mihin on rahaa. No, halusin jotain karpaloista, kotona oli vaaleaa portviiniä... joten ostimme sitten pullon halpaa (ja aika pahaa) valkoviiniä ja hedelmiä. Karpalosangriaa, jee! Hetken maustuminen vielä jääkaapissa, omnomnom...

Koitin kyllä etsiä netistä valmista reseptiäkin tähän, mutta jotenkin kaikki vaikutti joko liian monimutkaiselta (eli siis kalliilta) tai liiankin yksinkertaistetulta. Ei tällä versiolla varmaan kovinkaan paljoa ole tekemistä oikean sangrian kanssa, mutta olen salaa vähän sitä mieltä, että melkein mikä tahansa viinipohjainen juttu, jossa on hedelmiä seassa on automaattisesti sangriaa.


Karpalosangria
  • 1 plo valkoviiniä
  • n. 3 dl vaaleaa portviiniä
  • 2 litraa karpalomehua
  • hedelmiä: esim. 2-3 omenaa, 2-3 appelsiiniä, tuoretta ananasta
Pilko hedelmät. Sekoita litkut. Sekoita hedelmät litkuun. Jäähdytä viileäksi ja anna maustua samalla jääkaapissa niin kauan kuin maltat. Juo.



Kokkausmusiikkina toimi: Michael Jackson - Billie Jean

No comments:

Post a Comment